MENÜ

Shaman (Sámán)

 

Sámánok léteznek, mióta az ősi fajok először fedezték fel a természet hatalmát. Dreanoron (a mostani Outlanden) az orkok voltak sámánisztikusak. Azeroth világában a taurenek és trollok képviselik a sámánok hatalmát. Bár a sámánizmus Azerothon még létezik, Draenoron abban a pillanatban puszult el, amikor az ork horda először lépte át a Dark Portalt. A legnagyobb (és leginkább átkozott) orkok is mind sámánok voltak: Zuluhed, Nerzhul, de még Guldan is. KilJaiden, a Lángoló Légió (Burning Legion) jelenlegi vezetője megtörte a sámánok kapcsolatát a természettel, amikor Oshugun szent hegyén az ork ősök képében megjelent és beállította a draeneiokat az orkok ellenségének. Néhány draenei megölése után a szellemek elfordultak az orkoktól, megtagadván tőlük a természet erejét.


Minden készen állt az átalakulásra!

Elvágva az elemi erőktől, a sámánok egy sokkal szélsőségesebb, sötétebb és pusztítóbb mágiához fordultak, amit a Lángoló Légió (Burning Legion) kínált nekik, így boszorkánymesterekké (warlock) váltak. Még Drekhtart is megérintette a warlock-mágia, és bár ezt később eldobta magától, sosem tudott megbocsátani magának gyengeségéért.

Az ork sámánizmus meghalt, míg nem jött Delej (Thrall), a néhai Durotán, egykor a Dérfarkas (Frostwolf) klán vezetőjének fia, átvette a Horda irányítását és visszatért az orkok sámánista gyökereihez, betiltva a Lángoló Légió démoni mágiáját .

 

vissza a Kaszt Leírások oldalra

Asztali nézet