MENÜ

Paladin (Lovag)

 

Mograine a Knights of the Silver Hand magas rangú paladinja volt. A felesége, Elena két fiút szült neki: Renault-t és Dariont. Azonban Darion halva született - az apja kétségbeesetten próbálta megmenteni a fiát és a házuk közelében folyó patak vizének segítségével sikerült is lélegzésre bírnia a babát... azonban Elena eközben meghalt, és Alexandros mély sebet szerzett ezzel.
Pár évvel később Highlord Mograine az Alliance csapatainak egyik vezére volt a Blackrock Spire-nél folyó csatában; az Anduin Lothar és Uther vezette fősereget a háttérből, erősítésként támogató csapatot vezetett a harcba. itt került szembe egy ork warlockkal, aki egy szénfekete kristályból nyerte az erejét - Mograine egyik ostromgépe azonban sikeresen végzett a warlockkal. A Highlord a kristály után nyúlt - azonban annak sötét ereje azonnal elfonnyasztotta a jobb kezét, és sem Mograine paladinként birtokolt gyógyító ereje, sem a Holy Lightot használó priestek nem tudták meggyógyítani ezt a sebet. Mograine titokban eltette a kristályt és egy ládában őrizte.


Amikor híre jött, hogy Lordaeron északi tartományaiban egy titokzatos járvány pusztít, ami halálos - és aki belehal, élőhalottként tér vissza -, Mograine úgy döntött, hogy megosztja a titkát a hozzá közelállókkal. A találkozóra Southshore fogadójában került sor, Mograine-en kívül jelen volt Grand Inquisitor Isillien, High General Abbendis, Brigitte Abbendis, Arcanist Doan és High Inquisitor Fairbanks (a Caverns of Time-beli ingame jelenet szerint Tirion Fordring is - de tekintve, hogy ő ekkor már száműzetésben élt Eitrigg megmentése miatt, ez kevéssé valószínű). Mograine véleménye az volt, ha létezik ilyen töménységben a Shadow, akkor kell lennie ellenpárjának is, ami a színtiszta Light - és ez az ereklye felbecsülhetetlen értékű lenne a Scourge elleni harcban. Isillien szerint a kristályt el kell pusztítani - ám a Smite-ját a gömb elnyelte és ragyogni kezdett. Ekkor a többiek is elkezdtek holy spelleket használni a kristály ellen - és a fekete gömb kifényesedett, ragyogó fehérré vált... Amikor Alexandros megérintette, azonnal meggyógyult a keze és hihetetlenül erősen érezte a Holy Light erejét. Egyes vélemények szerint a kristály egy Oshugunnál megsérült vagy meghalt naaru - Kure vagy Dore - egy darabja lehetett, ami később az ork warlock birtokába került.
A kristály felhasználására az ekkor érkező, a Stratholme elpusztítását és a Silver Hand feloszlatását hírül hozó Saidan Dathrohan tett javaslatot: kovácsoltassanak belőle egy fegyvert a fémekhez és kristályokhoz legjobban értő néppel, a törpékkel. Mograine és Fairbanks elutazott Ironforge-ba, ahol maga Magni Bronzebeard készítette el nekik a kívánt fegyvert egy kard formájában. Mire elkészült a fegyver, rossz hírek érkeztek a két utazóhoz: Arthas megölte az apját. Mograine és Fairbanks lóhalálában vágtattak vissza Lordaeronba, ám a házban nem találtak senkit, csak egy üzenetet az asztalba vésve: "Hearthglen". Mielőtt elindulhattak volna, egy csapatnyi élőhalott támadta meg őket - ám Mograine pengéje úgy hatolt át az átkozott támadókon, mint forró kés a vajon, és csak hamvak maradtak utánuk... Így kapta a fegyver a nevét: Ashbringer.
Hearthglenben, Taelan Fordring erősségében megtalálták a megmaradt paladinokat, akik nagyrészt azok voltak, akik anno ott voltak Southshore-ban is. A tanácskozásuk során arra jutottak, hogy a legcélszerűbb az lesz, ha nem mennek Arthas után, hanem megpróbálják megállítani a járvány terjedését és a Scourge előrenyomulását - így jött létre az ellenállás a Silver Hand vezetésével, amelynek a legendáját az Ashbringer, Alexandros Mograine erősítette a leginkább.
Egy tisztogató küldetés során a vezetők Stratholme-ba mentek, hogy megtisztítsák a még mindig lángoló várost. A Scourge azonban csapdát állított és szétszakította a csapatot - Darion megsérült, míg Saidan Dathrohan szembekerült Balnazzarral, aki legyőzte a paladint és megszállta testét, hogy így átvegye az irányítást az ellenállás felett. Lord Tyrosus azt javasolta, hogy - mivel kevesen vannak - bővítsék a Silver Hand sorait az Alliance többi tagjával és vegyenek fel gnómokat, törpéket és night elfeket is - azonban ezt sokan nem támogatták, ám Highlord Mograine az ötlet mellé állt, és végül azt határozták el, hogy elsősorban a még érintetlen Tyrs Hand városával összefogva próbálják meg kipucolni Lordaeront, és ha arra kerül a sor, végeznek az időközben megjelent Forsakenekkel is. Azonban Balnazzar este kapcsolatba lépett az Undercityben levő testvérével, Varimathrasszal, és úgy döntöttek, hogy a saját céljaik elérése érdekében Alexandrosnak pusztulnia kell - és erre a legjobb eszköz az öccsére féltékeny, apjára haragudó Renault lesz.

Alexandros - a Forsakenek erődítési munkálatait látva a lerombolt fővárosban - úgy döntött, hogy a közelben létrehoznak egy erődöt, ahonnan szemmel tudják követni az élőhalottakat és a Scourge-öt is. A választása a közelben álló elhagyatott monostorra esett, ahol egyetlen élőt találtak: egy trollt. A menekült neve Zabra Hexx, aki a könyvtárban található könyveket olvasva elhagyta korábbi hitét és a Holy Lighthoz kezdett imádkozni - és a Szent Fény meghallgatta és megáldotta a troll papot. Mograine életben hagyta ugyan, de Zabra - Brigitte Abbendis ellenséges reakciói miatt - távozott.
Eközben Renault egy rejtélyes betegségtől szenvedett, amit Dathrohan gyógyteákkal kezelt - és közben elmélyítette a fiú gyűlöletét az apja és a testvére iránt. Amikor Darion is tagja lett a Tyrs Handbe küldött tárgyalócsoportnak, Dathrohan elérkezettnek látta az időt, hogy lecsapjon. Renault-t jobb állapotba hozta - elvégre ő betegítette meg -, és elküldte az apjához a hamis hírrel, hogy az öccse a Scourge fogságába esett és Stratholme-ba hurcolták. Mograine és Fairbanks azonnal a lerombolt városhoz vágtattak, ahol csapda várta őket: a Scourge teljes mozgósítható serege. Sokáig bírta a harcot a két veterán, de végül Fairbankset legyűrték, és a Highlord is megsebesült... azonban a végső csapást a saját fia vitte be: Renault az elejtett Ashbringerrel hátulról szúrta le az apját.


A hír hamarosan eljutott Tyrs Handbe is, és az ellenállás vezetői Hearthglenben, Mardenholde Keepben gyűltek össze megvitatni az ellencsapást. Maxwell Tyrosus újra azt javasolta, hogy nyissák meg a felvételt a többi faj előtt is, amit elvetettek a többiek. Ekkor érkezett meg Fairbanks, aki nem halt meg, és nyilvánosan megvádolta Renault-t az apja meggyilkolásával. Azonban Dathrohan parancsára lefogták, mint fertőzöttet és elzárták a monostor mélyére egy elfalazott cellába. Tyrosus és a vele egyetérő liberálisabb felfogású tagok elszakadtak a Silver Handtől és megalapították azt a szervezetet, aminek egyetlen célja volt: a Scourge megtörése és elpusztítása - az Argent Dawnt. A Hearthglenben maradtak Saidan Dathrohan vezetésével a Scarlet Crusade-et hozták létre, és a monostorerőd - vagy ahogy ezután ismerték, a Scarlet Monastery - első parancsnokává Renault Mograine-t nevezték ki.
Darion egyedül gyászolt Brill közelében, amikor felbukkant Zabra Hexx - mióta Mograine megkímélte az életét, valahogy a Light segítségével kapcsolatban maradt a Highlorddal. A troll úgy érezte, hogy ez a kapcsolat még nem szakadt meg - csak zavarossá és sötétté vált. A papot egy álom hozta ide, hogy találkozzon Darionnal - és egy másik álma egy lebegő erődöt mutatott egy égő város felett. Ezután Zabra nyomtalanul eltűnt, míg Dariont megtalálta egy Grunnholde nevű ork, aki Lord Tyrosus Argent Dawnjának tagja volt. Maxwell Tyrosus felajánlotta a szervezet tabardját Darionnak, aki elfogadta azt - mivel egyedül nem juthatott volna el Stratholme-ba.
Eközben Alexandros Mograine nem nyugodott békében... A sötét mágiával újjáélesztett testét és zavart szellemét KelThuzad gyötörte, és végül sikerült is megtörnie az egykori paladint. Highlord Mograine a death knightok páncélját öltötte magára, míg a kezébe visszakerült a halálával korrumpálódott régi kardja... az immár Corrupted Ashbringer.

 

vissza a Kaszt Leírások oldalra

Asztali nézet