MENÜ

Druid (Druida)

 

A druidák a világ őrzői, akik a természet ösvényeit járva, az Ősök és Cenarius bölcsességét követve, gyógyítják és gondozzák a világot. Egy druida számára a természet több finom történés egyensúlya, melyben a legkisebb zavar is felkeltheti a természeti elemek érdeklődését, vagy akár kiválthatja tomboló haragjukat. A druidák ebből a vad energiából nyerik erejüket, mely segítségével megváltoztathatják külsejüket és irányíthatják a természet erőit. A tradicionális druidáknak választaniuk kellett egy különleges állati totemet, melynek ösvényét követték tanulmányaik során (lásd: Druids of the Claw (Medve Karom Druidák), és Druids of the Talon ( Sas Karom Druidák) a Warcraft III-ban). A Lángoló Légió (Burning Legion) inváziója óta, a druidák egy jelentős része mélyreható változásokon ment keresztül, mely következtében ma már a tanítók bátorítják tanulóikat az összes állati totem tanulmányozására. Azokat, akik így tettek és tesznek, a Vadon Druidái néven ismerik.

 

Cenarius tanítja Tyrande-át, Malfuriont és illidant.

 

A Tauren tanok szerint Cenarius őket oktatta először a druidizmus művészetére, ahogy ezt el is beszélik Az Erdő Ura és az első Druidák (Forestlord and the First Druids) című mítoszukban. Ugyanakkor meg kell jegyeznünk, hogy a Warcraft sorozat játékai nem térnek ki erre a hipotézisre. A mai állás szerint az első druida Viharhozó (vagy Viharharagú) Malfurion (Malfurion Stormrage) volt, aki az éj elfek szerint Cenarius legelső és legtehetségesebb tanítványa volt. Malfurion az éj elfek vezetője volt az Ősök Háborúja, s az azt követő időkben.

 

Nordrassil, a Világ Fa megteremtésével a kaldorei nép druidái hozzákötődtek Hiszérához (Ysera) és világához a Smaragd Álomhoz (Emerald Dream), melyben századokat töltöttek halhatatlan életükből. Ekkor hozhatták létre a Cenarius Köre (Cenarion Circle) néven ismert, s a druidák vezetésével foglakozó társaságot, mely a titokzatos és szent Moondglade-ben székel.

 

A több generáción átívelő szendergésük a Lángoló Légió újabb inváziója zavarta meg, mikor is felébredve felvették a harcot a Légió fenyegetése ellen. Archimonde legyőzése után a druidák úgy döntöttek, hogy az éber világban maradva segítik újjáépíteni a feldúlt földeket. A légió támadása szörnyű sebeket ejtett a természet rendjében, s ezt a druidák meg kívánták gyógyítani.

 

Az elmúlt időszakban Cenarius Köre a tauren druidákkal is kibővült. A játék jelenlegi állása szerint, még nem tiszta, hogy a taurenek az éj elfektől, vagy más úton tanulták a druidizmust. Bármi is az igazság, az éj elf és tauren druidák békében élnek és ügyködnek a Cenarius Körén belül, így elméletileg az egyik faj druida képviselői sem vesznek részt a Horda és Szövetség konfliktusáiban.

 

vissza a Kaszt Leírások oldalra

Asztali nézet